Ao Chaloklum Beach

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
7 eleven
liten affär, butik:
ATM:
Antal hotell att boka:
Avstånd Thongsala:
Avstånd Haad Rin:
Strand Karta:

2 Km
Ja mycket
Ja
Ej Bra
Ja
Ja
Ja
4 St
11 Km
21 Km
Chaloklum Beach Karta


Stranden
På Koh Phangans norra kust ligger Ao Chaloklum Beach. Chaloklum är en liten fiskeby där den genuina thailändska känslan fortfarande är bevarad. Fiskebåtarna kommer och går med sin färska fångst och fiskemännen lägger vanligtvis ut bläckfisk och fisk för att soltorka under dagen. Sanden känns härligt mjuk under fötterna och det klara vattnet lockar. Med tanke på att piren ligger i mitten av stranden är sol och bad mest lämpligt på vardera sida av stranden.

Restauranger/Nattliv
Vid Ao Chaloklum Beach är nattlivet ingenting att hurra för, så är det fest natten lång du söker får du festa ensam! Det finns dock några små barer i staden vid stranden där du kan slå dig ner med en mumsig drink i din hand! Tack vare fisket i byn finns det många restauranger som erbjuder lokal seafood som du borde prova på! Vid stadens pir ligger The World´s End där en av ägarna, Lotta, är svensk! Här kan du äta köttbullar eller njuta av en riktigt härlig frukost med egenbakat bröd och gott kaffe!
Shopping
Vid denna strand är shoppingen inte den bästa, så har du spenderbrallorna på dig och vill ut och shoppa bör du besöka Thong Sala. Hit kommer du istället för att koppla av med lite sol och bad samt spana in alla häftiga longtail båtar som kommer till stranden dagligen. Lite enklare shopping finns att hitta i byn, som solhattar och annat liknande.

Aktiviteter
Ao Chaloklum Beach är en lugn och stillsam strand där det inte finns alltför många aktiviteter att sysselsätta sig med. Bred ut badlakanet på stranden och titta ut över alla fiskebåtar som kommer och går från hamnen. Det avgår en rad olika dykbåtar från Chaloklums pir. Passa på att lära dig att dyka på någon av byns dykskolor och ge dig ut på djupt vatten för en dag! I december kan du testa på wakeboarding här. För 30 minuter kostar det 3500 Baht och för en timme kostar det 4500 Baht. Då ingår utrustning och en kortare lektion.

Snorkling och Dykning
På grund av fisket och alla de longtailbåtar som färdas här varje dag har korallrevet tagit skada vilket bidrar till att du får en häftigare snorkelupplevelse vid västkusten istället. När det gäller att simma är det, som på många andra ställen på ön, bäst att passa på när det är högvatten, i november till april. Vill du testa på snorklingen vid Ao Chaloklum Beach kan du vandra 300 meter ut i vattnet. Snorkel finns att hyra i byn.

Att bo här
Boendemöjligheter finns vid stranden för dig som vill stanna lite längre än bara över dagen. Hos Malibu Beach Bungalows bor ni i nyrenoverade bungalows omgivna av härlig natur för att verkligen kunna komma bort från stressen hemma i Sverige.

Ta sig hit
Till Ao Chaloklum Beach tar du dig lätt via taxi eller MC. Vägarna hit är bra, betong hela vägen från Thong Sala eller grannstränderna.

Berätta mer om stranden
Alla dykbåtar som ska ut på dykutflykter runt ön eller till de närliggande öarna Koh Tao och Koh Nang Yuan avgår från Chaloklums pir.


Vi reser vidare till nästa strand österut som är Haad Khom Beach. Eller västerut till Haad Mae Haad Beach.

Koh Phangan Guiden. Ao Chaloklum Beach

Ao Chaloklum Beach på Koh Phangan
På Ao Chaloklum Beach kan du hyra en Long trail taxi båt och åka till exempel Bottle Beach, (Haad Khuat)Video filmer från Ao Chaloklum Beach, Koh PhanganReser du dagtid finns båttaxi från Ao Chaloklum.


Mest bokade hotellen

Populära hotell på Koh Phangan


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   


Budget hotell 500 B


Karta hotell Ko Phangan

Visa hotell karta över ön Ko Phangan
Bookmark and Share


© 2010 kophanganguiden.se | www.kophanganguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: