Ao Hin Kong Beach

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
7 eleven
liten affär, butik:
ATM:
Antal hotell att boka:
Avstånd Thongsala:
Avstånd Haad Rin:
Strand Karta:

2,5 Km
Ja Mycket
Ja
Nej
Nej
Ja
Nej
4 St
5 Km
16 Km
Ao Hin Kong Beach KartaStranden
Ao Hin Kong Beach ligger på öns västra kust och sitter ihop med Ao Wok Tum Beach. Den cirka två kilometer långa stranden känns väldigt orörd och har bara några fåtal hotell att välja bland. Under högt tidvatten bildas en smal strandremsa som under lågvatten breder ut sig. Då kan du också se hur lokalbefolkningen är upptagna med att gräva efter små musslor i sanden, kallade "hoykoom" på thailändska. Trots att Ao Hin Kong Beach bara ligger några få meter från vägen går det att koppla av ordentligt här. Du slipper trängas och du hittar lätt en avskild plats på stranden.


Restauranger/Nattliv
Vid Ao Hin Kong Beach råder lugnet och restaurangerna trängs inte längs huvudgatan. Det finns några få restauranger att välja mellan, exempelvis vegetariskt för den som önskar. Närheten till Thong Sala gör att lunchen och middagen inte befinner sig så långt borta. Strandens hotellrestauranger erbjuder även mat att stilla hungern med.


Shopping
Shoppingen lyser med sin frånvaro vid Ao Hin Kong Beach. Ta dig en taxi, eller hyr en MC, och ta dig söderut till Thong Sala istället där shoppingen är mycket större. En taxi från Ao Hin Kong Beach till Thong Sala kostar från 150 Baht per person. Hör med ditt hotell så hjälper de dig att få tag på en taxi. Det finns även taxis att boka för att ta sig till 7-Eleven, om sötsuget blir för stort!

Aktiviteter
Förutom snorkling på egen hand finns det inte så mycket att sysselsätta sig med vid Ao Hin Kong Beach, förutom att sola och bada så klart! Se din vistelse på Ao Hin Kong Beach som ett ypperligt tillfälle att koppla av och njuta av att inte störas av alla olika typer av vattensporter.

Snorkling och Dykning
Cirka 300 meter ut i vattnet, under högvatten, stöter du på strandens korallrev. Här kan det vara svårt att få tag på snorkel att hyra så det bästa är att ta med sig en egen snorkel eller köpa en i Thong Sala att ta med på alla kommande snorkeläventyr! Snorkling och simning är bäst när tidvattnet är högt eftersom du kan få gå väldigt långt ut annars. Under november till april är det högvatten här.

Att bo här
På denna strand finns det endast ett fåtal hotell att boka. Det lilla och gemytliga Hinkong Resort har åtta bungalows att boka, de flesta med utsikt över stranden och havet.


Ta sig hit
Till Ao Hin Kong Beach tar du dig lätt med taxi eller MC från Thong Sala. Huvudvägen går precis längs med stranden så du missar den inte! Vägarna hit är av betong så det är inga som helst problem att ta sig hit på egen hand, men tänk ändå på att köra försiktigt!


Att bo här:
På denna strand finns det endast ett fåtal hotell att boka. Det lilla och gemytliga Hinkong Resort har åtta bungalows att boka, de flesta med utsikt över stranden och havet.

Vi reser vidare till nästa strand norrut Ao Srithanu Beach, söderut Ao Wok Tum Beach.
Koh Phangan Guiden

D


Mest bokade hotellen
1. Hinkong Resort


Family Bungalow


Lyx resort
1.


Populära hotell på Koh Phangan


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   


Budget hotell 500 B


Karta hotell Ko Phangan

Visa hotell karta över ön Ko Phangan
Bookmark and Share


© 2010 kophanganguiden.se | www.kophanganguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: