Ao Thong Nai Pan Noi eller Yai Beach

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
7 eleven:
liten affär, butik:
ATM:
Antal hotell att boka:
Avstånd Thongsala:
Avstånd Haad Rin:
Strand Karta:

Noi 0,6 Km Yai 0,9 Km
Ja
Ja
Ej Bra
Ja på Yai Beach
Ja
Ja
10 St
18 Km
20 Km
Thong Naipan Beach Karta


Stranden
Ao Thong Nai Pan Beach består av två mycket populära stränder som bildar en dubbelbukt på den nordöstra kusten, Ao Thong Nai Pan Noi och Ao Thong Nai Pan Yai. När det gäller den nordöstra sidan av ön är det Ao Thong Nai Pan Beach som är det mest populära valet för turister. Med sina mjuka och vita sandstränder och det klara vattnet är det lätt att förstå att de blivit så populära.

Ao Thong Nai Pan Noi är den nordligaste stranden av de två i dubbelbukten. Av de två stränderna är det på Ao Thong Nai Pan Noi som det händer mest. En väldigt vacker strand med len sand mellan tårna och ett härligt vatten att hoppa i. Se filmer från stranden

Ao Thong Nai Pan Yai är den mer lugna stranden av de två. Vandra runt i den härligt mjuka och vita stranden och svalka dig med ett dopp i havet. Stranden får sin första 7 eleven 2010.

Restauranger/Nattliv
När det gäller restauranger och nattliv är det Ao Thong Nai Pan Noi som har mest att erbjuda. I den lilla byn vid stranden är inte nattlivet det vildaste, men det finns några barer att relaxa på och ibland hålls det till och med mindre strandfester här. Restauranger på stränderna finns också och de serverar både thailändsk och annan mat från världens andra länder. De olika resorterna erbjuder även mat i deras egna restauranger, som du kan avnjuta med en härlig utsikt ut över havet.

Shopping
Vid Ao Thong Nai Pan Beach är shoppingen inte så bra. Är det shopping du är ute efter är det Thong Sala du ska åka till. Det är nämligen där du hittar den bästa shoppingen på ön. De små byarna vid stränderna har lite enklare shopping som du kan spana in. Lite strandkläder, klänningar och badleksaker.

Aktiviteter
Ao Thong Nai Pan Yai är den mer lugna ön av duon. Här kan du hyra en kajak att paddla runt med, kanske bort till Ao Thong Nai Pan Noi! Kajaken blir din för 100 Baht per timme. På Ao Thong Nai Pan Noi finns det lite fler vattenaktiviteter att sysselsätta dig med. Förutom en kajak för 100 Baht per timme kan du ge dig ut på en fartfylld resa på en jetskii. För runt 1000 Baht är den din för en halvtimme. Testa även på vattenskidor eller wakeboarding för 1500 Baht för 15 minuter. Ryktet säger även att det snart kommer vara möjligt att vindsurfa vid stranden!

Snorkling och Dykning
Då det inte finns något korallrev på öns östra sida finns det inga snorklingsmöjligheter vid Ao Thong Nai Pan. Men det hindrar er inte från att ta en dagsutflykt till öns västra sida för en härlig snorkeltur. Vid Haad Khom Beach på öns norra sida eller vid ön Koh Ma i nordväst är snorklingen väldigt bra med häftiga korallrev. Snorkelutflykterna går att boka på de större hotellen eller på något bokningskontor i byarna.

Att bo här
Det finns ett stort antal hotell i olika prisklasser att välja mellan på stränderna, både för dig som vill lyxa till det lite på semestern och för dig som vill spara pengarna till andra tillfällen. På lyxiga Santhiya Resort and Spa kan ni njuta av spabehandlingar eller om ni går i bröllopstankar passa på att skaffa er ett minne för livet genom ett bröllop på stranden. På Havana Beach Resort kan du somna till ljuden från akvariet i akvariesviten eller bara koppla av i en solstol vid poolen.

Ta sig hit
Till Ao Thong Nai Pan Beach tar du dig lättast via taxi eller longtailbåt. Vägarna upp till stränderna är inte de bästa, betongvägarna tar slut efter ett tag. Vågar du ge dig ut på MC, se till att köra lugnt och vara försiktig! Att ta sig hit från Haad Rin Beach kostar lite drygt 1500 Baht per båt. Vill du ta dig till Bottle Beach eller Than Sadet Beach kostar en båt 700 Baht.

Berätta mer om stranden
I närheten av Ao Thong Nai Pan ligger det ett vattenfall dit ni kan göra en utflykt. Är ni stora djurvänner kan ni även stöta på stora varaner, som på thai kallas för "takuad", bli matade utanför en av strandens lyxigare resorter, Panviman Resort Phangan (Ao Thong Nai Pan Yai).


Vi reser vidare till nästa strand söderut som är Haad Than Sadet Beach. Eller norrut till Haad Khuat (Bottle Beach).
Thong Nai Pan Noi beach Koh Phangan

Den populära stränderna Thong Nai Pan Noi beach på Koh Phangan
Thong Nai Pan Noi beach Koh Phangan.
Vägen från västra sidan av ön till Thong Nai Pan Noi beach är inte den bästa.


Video filmer från Thong Nai Pan Noi beach, Koh Phangan

Video filmer från Thong Nai Pan Yai beach, Koh Phangan


Mest bokade hotellen

Populära hotell på Koh Phangan


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   


Budget hotell 500 B


Karta hotell Ko Phangan

Visa hotell karta över ön Ko PhanganÖar nära Phangan


Bookmark and Share


© 2010 kophanganguiden.se | www.kophanganguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: