Bottle Beach, Haad Khuat

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
7 eleven
liten affär, butik:
ATM:
Antal hotell att boka:
Avstånd Thongsala:
Avstånd Haad Rin:
Strand Karta:

0,5 Km
Ja
Ja
Ej Bra
Nej
Nej
Nej
1 St
11 Km + båt 4 km
21 Km + båt 4 km
Bottle Beach Karta


Bottle Beach Stranden
Bottle Beach, även kallad Haad Khuad, ligger på den norra kusten. Här omringar de grönskande bergen den vita, härliga sandstranden. Stranden har fått sitt namn eftersom den sägs ha formen av en flaska, från höjden. Det krävs dock lite fantasi för att lyckas se detta! Hit tar du dig med taxi eller moped till Ao Chaloklum för att sedan ta en taxibåt till Bottle Beach. Just eftersom det är lite krångligt att ta sig hit stannar turister oftast lite längre. Är du äventyrslysten och är van vid att promenera på klippiga underlag finns det även en väg på 2,5 kilometer som leder till stranden. På denna strand, som ibland beskrivs som romantisk och oförstörd, är det lätt att verkligen koppla av.


Restauranger/Nattliv
Då detta är en väldigt lugn och fridfull strand finns det inte mycket som gör väsen här. Resorterna har sina egna restauranger där du kan få i dig en god lunch eller middag. Resorterna har även små barer där du kan njuta av en färgglad drink eller kanske en iskall läsk för att svalka dig lite.


Shopping
Du lär inte komma hem från Bottle Beach släpandes på påsar med dagens inköp. Shoppingen är nämligen inte så bra vid denna strand. Men vad gör det när ni kan sola och bara ha det bra utan stress på en av Koh Phangans mest välkända stränder!

Snorkling och Dykning
I strandens kristallklara vatten går det att simma året om, utan att behöva oroa sig för högt eller lågt tidvatten. Det finns dock inget korallrev vid Bottle Beach, men dagsutflykter till närliggande platser som Haad Khom Beach och ön Koh Ma för en fantastisk dag med korallrev och färgglada fiskar. Det blir en snorkelupplevelse för både stora som små!


Ta sig hit:
Ta båt en longtrail från Ao Chaloklum Beach


Att bo här:
På Bottle Beach är boendemöjligheterna inte alltför stora, men det positiva i det är att du slipper den största turismen med en proppfull strand. Haad Khuad Resort erbjuder ett billigt boende med aktiviteter som eldshower, snorkelturer eller varför inte en kurs i thailändsk matlagning! En sak att tänka på är att under regnperioden, mellan september och januari, är hotellen på denna ö stängda.

Vi reser vidare till nästa strand österut Ao Thong Nai Pan, västerut som är Ao Chaloklum Beach.

Bottle Beach, Haad Khuat. Koh Phangan

Mycket in och populär stränd på norra delen av Koh Phangan. Mycket lungt och billigt här.Video filmer från Koh Phangan, Bottle Beach, Haad Khuat


Mest bokade hotellen
1. Haad Khuad Resort


Family Bungalow
1. Haad Khuad Resort

Lyx resort
1.


Populära hotell på Koh Phangan


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   


Budget hotell 500 B


Karta hotell Ko Phangan

Visa hotell karta över ön Ko Phangan
Bookmark and Share


© 2010 kophanganguiden.se | www.kophanganguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: