Haad Rin Beach & Seekantang Beach

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
7 eleven
liten affär, butik:
ATM/Bank:
Antal hotell att boka:
Avstånd Thongsala:
Avstånd Haad Rin:
Strand Karta:

SR 0,65 Km SS 0,8 Km
Ja Mycket
Ja, på dagtid
Ja
Ja
Ja
Ja/Ja
10 St
10,5 Km
0 Km
Haad Rin Beach Karta


Haad Rin Beach Stranden
Haad Rin är den populäraste platsen på Koh Phangan, mest känd för sina fullmånefester en gång i månaden. Stranden är formad som en halvmåne med vacker vit sand som lämpar sig perfekt för både sol och bad och vilda fester. Hit åker du inte om du vill uppleva den genuina thailändska vardagen, här möts du av unga resenärer som vill ha en partyglad semester.

Haad Rin är uppdelad i två olika stränder; Haad Rin Nok och Haad Rin Nai.

Haad Rin Nok, även kallad Sunrise Beach, är stranden där de berömda fullmånefesterna håller till. Är det en tyst och stillsam semester du är ute efter bör du nog se dig om efter andra alternativa stränder att bosätta dig på. Haad Rin Nok sägs vara en av de vackraste stränderna på Koh Phangan, med puderlen sand och turkost vatten. Stranden har fått sitt namn för sina vackra solnedgångar, som många klättrar upp på klipporna för att se. Under den största delen av året är stranden Haad Rin Nok lämplig för bad och sim, men besöker du stranden under jul och nyår bör du vara försiktigare då vågorna kan vara farligt höga under perioden.

Haad Rin Nai, även kallad Sunset Beach, är grannstranden till Haad Rin Nok. Här finns det möjlighet att åka till och från Koh Samui med båten Haad Rin Queen som kör fyra turer per dag. Haad Rin Nai står för den lugnare sidan av Haad Rin, men stranden är inte alls lika vacker som Haad Rin Nok. Sanden är mer grovkorning och vattnet lockar inte lika mycket. Boende är däremot billigare här.

Restauranger/Nattliv
Koh Phangans största nattliv finns vid Haad Rin. Under dagtid är stranden full av soldyrkande turister som tar det lugnt och förbereder sig inför nattens party. På kvällen förvandlas stranden till en fartfylld plats med mycket människor och musik från de närliggande klubbarna. Med sina fullmånefester och andra fester som pågår hela natten lång är det svårt för partyprissen att bli missnöjd. På Haad Rin Nok står strandbarerna uppradade och på kvällarna kommer de berömda "buckets" fram. Drinkhinkar för runt 200-300 Baht fyllda med en flaska sprit (vodka, whisky eller rom), Red Bull, läsk och en massa is att surpla på. Men tänk på att vara försiktig med alkoholen då många tjuvar och våldsmän lurar runt hörnen vid just detta tillfälle.

Restauranger finns det gott om i Haad Rin-området för dig som är sugen på en bit god mat från olika platser i världen. Förutom den thailändska maten hittar du sushi och mat från Mexiko, Indien, Frankrike och Skandinavien.


Shopping
I Haad Rin Village står butikerna uppradade efter varandra. Shoppingen består mestadels av färgglada kläder till fullmånefesterna. Shorts, linnen, pannband, peruker och hattar. Men du hittar även smycken, skor, souvenirer och elektronik.

Aktiviteter
Förutom att njuta av sol och bad finns det jetskiis att hyra för dig som vill köra runt vid stranden för ett tag. Äventyret kostar 1000 Baht per timme. Samla ihop några vänner och hoppa upp på en bananbåt, spela beach volleyball eller njut av sol och bad på stranden.

Snorkling
Vid Haad Rin börjar det korallrev som sedan sträcker sig runt den södra kusten. Snorkelutrustning finns att hyra om du vill titta på färgglada fiskar. Vill du se de häftigaste korallreven ska du ta en dagsutflykt till öns nordvästra kust, de kostar från 700 Baht per person och går att boka på något av alla bokningskontor som finns i staden samt vid de större hotellen.

Att bo här
Vill du stanna på Haad Rin under en lite längre tid finns det ett bra utbud av boende i olika prisklasser. Du kan välja mellan bland annat bungalows, guesthouses och stora lyxiga resorts. Du bör vara medveten om att dagarna innan, eller rentav hela veckan innan, Full Moon festerna äger rum är det oerhört svårt att få tag på rum. Då de flesta hotell är fullbokade, speciellt vid högsäsong, bör du boka hotell långt innan.

Ta sig hit
Från Thong Sala, dit färjorna kommer, tar du dig lätt till Haad Rin Beach. Delar du en songthaew med andra turister kostar det runt 100 Baht per person. Vägarna till Haad Rin Beach är väldigt bra trots att de kan vara väldigt branta på sina ställen. Kör försiktigt så är det inga problem och glöm inte hjälmen om du kör MC! Vill du bara besöka Haad Rin under Full Moon party-natten finns det transporter i form av båt och bil som tar dig fram och tillbaka till andra delar av ön. Men tänk på att det är riskfyllt att åka under nattetid, speciellt med båt till grannön Koh Samui om det är höga vågor.

Berätta mer om stranden
Miami Ink, LA Ink och London Ink i all ära, men bakom Haad Rin Nok Beach ligger Haad Rin Ink om du känner för att bli gaddad för livet!Vi reser vidare till nästa strand söderut Seekantang Beach, norrut Haad Khontee Beach.

Haad Rin Beach på ön Koh Phangan.

Bild på en bucket hink. Haad Rin Nok strand bar Koh PhanganVideo filmer från Haad Rin Nok (Sunrise Beach) Koh Phangan

Mest bokade hotellen

Populära hotell på Koh Phangan


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   


Budget hotell 500 B


Karta hotell Ko Phangan

Visa hotell karta över ön Ko Phangan
Bookmark and Share


© 2010 kophanganguiden.se | www.kophanganguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: