Haad Sadet Beach

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
7 eleven
liten affär, butik:
ATM/Bank:
Antal hotell att boka:
Avstånd Thongsala:
Avstånd Haad Rin:
Strand Karta:

0,15 Km
Nej
Ja
Nej
Nej
Nej
Nej
2 St
15 Km
17 Km
Haad Sadet Beach Karta


Haad Sadet Beach Stranden
Haad Sadet, ibland även Thaan Sadet, är en underbart fin strand på en mycket lugn del av ön, om du vill komma bort från partyhetsen. Than Sadet är en härligt vit sandstränd omringad av stora, grönskande klippor. Här är vattnet tillräckligt djupt för simturer, även om det ibland kan vara höga vågor. Stranden och området runt omkring den med sina vattenfall är numera en nationalpark kallad Than Sadet - Koh Phangan National Park. Här finns även öns högsta punkt, Khao Ra med sina 630 meter över havet. Träden som står uppradade längs stranden ger en välbehövlig skugga under de hetaste dagarna.

Restauranger och Nattliv
Det finns ett fåtal restauranger och barer på stranden, vilket bidrar till att stranden ser väldigt orörd ut. Vissa restauranger ligger uppe på höjden, på de stora stenbumlingarna som omger stranden, för en fantastisk utsikt över hela stranden. Är du ute efter det pumpande nattlivet kan du besöka Haad Rin Beach, på Than Sadet råder lugnet för en riktigt avkopplande semester på stranden.

Shopping
Vid Than Sadet Beach finns det ingen shopping. Ta dig istället till hamnstaden Thong Sala med en longtailbåt eller till Haad Rin Beach där öns största shopping finns.

Aktiviteter
Med tanke på att Than Sadet Beach är en väldigt lugn strand finns det inte så många livliga aktiviteter att sysselsätta dig med. Kajaker finns att hyra för 150 Baht per timme. Paddla vidare till grannstranden Thong Reng Beach.

Snorkling och Dykning
Här behöver du inte tänka på lågvattensäsongen, vattnet är tillräckligt djupt för bad och simning året om. Det finns dock inget korallrev på öns östra sida, istället är snorklingen väldigt bra på den västra sidan av ön. Vill du utforska Than Sadet Beach snorkling finns snorkel att hyra för 100 Baht.

Att bo här
Enklare boendemöjligheter vid stranden finns och ett exempel är Mai Pen Rai Bungalows som erbjuder boende till en billig peng. Även J.S. Hut Resort finns på stranden, även de till ett billigt pris.

Ta sig hit
Det kan vara lite svårt att ta sig till Than Sadet Beach bilvägen, då betongvägarna slutar rätt tidigt för att övergå till lervägar. Kör du MC själv så ta det försiktigt och kör lugnt. Om du inte vill ta en taxi kan du ta dig till Than Sadet med longtailbåt. Från Than Sadet går det taxibilar vid klockan 13.00 för 150 Baht.


Vi reser vidare till nästa strand söderut som är Haad Yuan Beach. Eller norrut till Thong Naipan Yai Beach.
Haad Sadet Beach, Koh Phangan.

En mycket fin strand på Koh Phangan. Bilden är från Mai Pen Rai Bungalows
Haad Sadet Beach är en av dom populäraste stränderna på Koh Phangan
Video filmer från Koh Phangan, Haad Sadet BeachMest bokade hotellen
1. Mai Pen Rai Bungalows
2. J.S. Hut Resort

Family Bungalow
1.

Lyx resort
1. Finns ej på denna strand


Populära hotell på Koh Phangan


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   


Budget hotell 500 B


Karta hotell Ko Phangan

Visa hotell karta över ön Ko Phangan
Bookmark and Share


© 2010 kophanganguiden.se | www.kophanganguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: