Haad Yao Beach

FAKTA
Strandens längd:
Långgrund strand:
Barnvänligt:
Shopping:
7 eleven
liten affär, butik:
ATM:
Antal hotell att boka:
Avstånd Thongsala:
Avstånd Haad Rin:
Strand Karta:

0,7 Km
Ja
Ja
nej
??
Ja
Ja
6 St
10 Km
22 Km
Haad Yao Beach Karta


Haad Yao Beach Stranden
Stranden Haad Yao är belägen på den västra delen av ön och är känd för sin härligt vykortsliknande omgivning. Stranden bär också namnet Long Beach då den är cirka en kilometer lång och lämpar sig väldigt bra för olika strandaktiviteter. Då stranden är väldigt långgrund är den ett perfekt val för barnfamiljen. Den vita sandstranden och det turkosa vattnet omringas av kokosnötspalmer och bungalows som erbjuder en lugn och harmonisk vistelse. Haad Yao ligger cirka tio kilometer från Thong Sala. I närheten av Haad Yao Beach ligger även vattenfallet Wang Sai för en utflykt att ta med hela familjen på.


Restauranger/Nattliv
Nära vägen finns det ett flertal mataffärer, barer och restauranger. På kvällen hålls det lite lugnare strandfester efter en oförglömlig solnedgång för den som är sugen på lite håll igång. Att hitta bra mat är inget problem vid Haad Yao Beach då hotellen i området även har restauranger att bli mätt på. På menyn hittar du pizza, hamburgare, pasta, thaimat samt lite annat smått och gott.


Shopping
Vid Haad Yao är shoppingen ingen höjdare, men med sin otroligt vackra strand gör det inget. Hit åker du för att relaxa på stranden, bada och kanske se en och annan liten fisk mellan korallreven. Vid stranden finns det dock några mataffärer där ni kan köpa någonting gott att tugga på samt lite kläder. Det är ju ändå semester!

Aktiviteter
Förutom att snorklingen är toppen vid Haad Yao Beach kan du hyra en kajak för 150-200 Baht per timme att paddla omkring vid stranden med. Åk iväg på en snorkelutflykt över dagen för 600-700 Baht per person där transfer, försäkring, utrustning och lunch ingår. Går att boka på Haad Yao Bayview Resort. Massage finns även, både på stranden och på resorten.

Snorkling och Dykning
Snorklingen är som bäst på Koh Phangans västkust, vilket även inkluderar Haad Yao Beach. Här är korallrevet helt fantastiskt vilket gör en snorkeltur här oförglömlig för den som vill se vad som döljer sig under vattnet. Det är även en populär plats för dykare, på grund av det härliga korallrevet. Hyr en snorkel på Haad Yao Bayview Resort.

Att bo här
Vid Haad yao Beach finns det många billiga boendemöjligheter för den som känner för att spara pengarna till andra äventyr på ön. Här ligger bland annat den populära resorten Haad Yao Bayview Resort med en härlig utsikt över stranden och det turkosa vattnet.

Ta sig hit
Huvudvägen från Thong Sala till Haad Yao Beach är i betong och väldigt bra att köra på, både med taxi och MC. Bra att veta om är att vägarna är rätt branta på sina ställen så kör försiktigt. Mellan Haad Yao och Thong Sala kostar en taxi runt 120 Baht per person. Till Haad Rin Beach kostar en taxi 250 baht per person, enkel resa, och tar cirka 30 minuter.

Berätta mer om stranden
Restaurangerna dukar oftast fram bord på stranden där du kan slå dig ner på dynor och kuddar vid middagen. Väldigt mysigt när skymningen kommer!


Vi reser vidare till nästa strand söderut som är Haad Son Beach. Eller norrut till Haad Salad Beach.

Haad Yao Stranden på Koh Phangan Guiden

En mycket fin strand på västra sidan av Koh Phangan. Bilden tagen från Haad Yao Bayview ResortVideo filmer från Koh Phangan, Haad Yao Beach


Filmer från ön kommer!!Mest bokade hotellen

Populära hotell på Koh Phangan


Strand betyg
Sand kvalité
Vattenkvalitet
Naturlig skönhet
Snorkling
Aktiviteter
Shopping
   


Budget hotell 500 B


Karta hotell Ko Phangan

Visa hotell karta över ön Ko Phangan
Bookmark and Share


© 2010 kophanganguiden.se | www.kophanganguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: