Full Moon Party Koh Phangan


Full Moon Party

Koh Phangan har blivit känt för sina vilda fullmånefester som håller till på öns sydöstra kust en gång i månaden runt fullmåne. Är du sugen på att festa hela natten lång är det till Haad Rin Nok Beach som du ska bege dig till när månfesterna nalkas. Under dagen kan du ta det lugnt på stranden och bättra på brännan innan det är dags att förbereda sig inför kvällens bravader.

Idén till fullmånefesterna kom faktiskt från ett gäng turister som semestrade på ön. När de såg den vackra fullmånen ville de fira detta på något sätt. Det slutade med att de hade en egen liten fest på Haad Rin Nok Beach, och sedan dess har det bara växt och växt!


När det börja skymma börjar festligheterna dra igång på stranden. Slå dig ner vid ett av alla de små bord som finns utplacerade på stranden för att beundra den vackra fullmånen som ger ett vackert sken över Haad Rin Nok Beach. Lugnet övergår senare under kvällen till den största festen du någonsin sett, med 10 000-30 000 festglada turister beroende på säsong. Här kan du bland eldslukare, jonglörer och färgsprakande fyrverkerier dansa loss till all sorts musik tills natten blir dag. Techno, reggae, dance - you name it! Om hungern smyger sig på är räddningen inte alltför långt borta då det finns ett bra utbud av restauranger i området att stilla hungern på. Drinkar är även de lätta att få tag på, innan det är dags att svänga dina lurviga på världens största dansgolv igen! Tilltugg och buckets (grogghinkar) går att köpa vid stranden till priser vi aldrig kunnat drömma om i Sverige. En bucket innehåller en flaska med ren sprit där du får tre alternativ; vodka, whisky eller rom. Till det kommer en koncentrerad Red Bull, läsk och kylande is. Dessa blandar du ihop i hinken du fått allt i och simsalabim så har du fått dig en smaskig drink att surpla på! Detta kalas går på runt 40-60 svenska kronor beroende på vilken spritsort du väljer. Var dock försiktig då många tjuvar och våldsmän lurar runt hörnen vid fullmånefesterna! Håll koll på dina ägodelar så slipper du bli av med någonting. Även dina drinkar är viktiga att alltid hålla koll på så att ingen lägger någonting i drickan.

Half Moon Party

För dig som vill värma upp inför de galna fullmånefesterna anordnas det även halvmånefester på Koh Phangan. Halvmånefesterna hålls oftast två gånger i månaden. Till skillnad från fullmånefesterna är det Ao Ban Tai Beach på öns södra kust du ska bege dig till för att fira halvmånen. För 300 Baht (2010) kommer du in på området och får en drink att inleda kvällen med, sedan blir kvällen vad du gör den till! En sak som är säker är att träningsvärken efter allt dansande kommer smyga sig på dagen efter! Från kl 21.00 kan du festa som du aldrig festat förr, till livemusik och trance!Black Moon Party

Även att månen inte syns är en anledning till fest i Thailand! På Koh Phangan kan du festa loss även på Black Moon festerna som hålls en gång i månaden. Dessa fester brukar även kallas för Black Moon Culture i vissa sammanhang. Precis som med halvmånefesterna håller dessa fester till på Ao Ban Tai Beach på Koh Phangans södra kust. Priset för entrén och en drink att starta med är 300 Baht (2010). Dessa fester är inte lika stora som fullmånefesterna, men självklart någonting värt att uppleva iallafall!

 

För att se scheman för när dessa månfester anordnas, gå in på http://www.thailandmoonparty.com/.Koh Phangan FullMoonParty fester
FullMoonParty dates

23 Okt 2010
21 Nov 2010
21 Dec 2010
25 Dec 2010
31 Dec 2010
19 Jan 2011
18 Feb 2011
19 Mar 2011
18 Apr 2011
17 Maj 2011
Mest bokade hotellen


Karta hotell Ko Phangan

Visa hotell karta över ön Ko PhanganÖar nära Phangan


Bookmark and Share


© 2010 kophanganguiden.se | www.kophanganguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: