Shopping på Koh Phangan


Koh Phangan är en utmärkt plats för shopping om du är ute efter souvenirer, solglasögon, hängmattor, t-skjortor, shorts och jeans, musik och filmer. De kreativa färdigheterna och kvaliteten på hantverken av thailändarna är välkänd och du kommer med all säkerhet att göra några bra fynd i din jakt efter souvenirer och andra konsthantverk. Det är i Thong Sala och vid Haad Rin Beach som du shoppar bäst!Thong Sala shopping
 
Thong Sala är den första staden du kommer till när du anländer till Koh Phangan. Här ligger nämligen öns färjeläge. I Thong Sala kan du hitta många saker att fylla din, förhoppningsvis, annars lättpackade resväska. Kanske vill du införskaffa en härlig hängmatta att ligga och lata dig i med en trevlig bok i handen! Det är inte alla hemma i Sverige som kommer ha en hängmatta från Thailand i trädgården! Här finner du shopping till ett bra och billigt pris! I Thong Salas marknader och butiker kan du praktiskt taget bada i all det utmärkta hantverket som tillverkats här! Passa på att köpa med dig några häftiga, lokala hantverk att skryta med för vännerna! Du kan även köpa frukt, fisk eller kryddor på stadens marknad, Thong Sala Market, där du får uppleva Thailands shopping när den är som bäst! Var beredd på de olika dofterna, då det går från att stinka fisk till att dofta starka kryddor!


Haad Rin Beach shopping

Då turismen är stor vid Haad Rin Beach, på grund av de berömda fullmånefesterna, blir shoppingen även lite större och bättre här! Det gäller ju att utnyttja de platser dit flest turister kommer! Här hittar du allt ifrån kopierade CD-skivor och DVD-filmer till kläder och elektronik. Chanserna är väldigt stora att du hittar någonting att köpa som souvenirer hem till de nära och kära i Sverige! Här finns alltså det mesta du kan tänka dig! Ryktet säger att det inte är lika lätt att pruta ner priset på prislappen lika enkelt här som det är i övriga Thailand. Det skadar aldrig att försöka, men var försiktig!
Bra att veta!

Pruta:
I Thailand förväntas det att du ska förhandla om priset på en vara, att pruta. Det gäller inte på de större varuhusen där priserna är fasta (försök istället få med ett tillbehör om du anser att ditt inköp är av betydande karaktär).
Slutpriset avgörs av hur duktig du har varit i din förhandling. Ofta kan det ursprungliga priset vara flera gånger högre än det som försäljaren till slut accepterar. När ni väl kommit överens om varans pris ses det som mycket ohövligt att inte slutföra affären, pruta bara om du har för avsikt att köpa en produkt.


Se upp för:
Se upp för svartabörshajar, taxi/tuk tuk förare eller vänliga främlingar som erbjuder sig att ta dig olika shoppingställen. I de flesta fall handlar det om att de får en provision för kunder de kommer med och du förlorar en massa tid onödigt.


VAT Refund (få tillbaka moms):
Som turist har du rätt att få tillbaka moms som du betalar i Thailand (7%). Gäller på ställen som har “VAT REFUND” oftast på större varuhus och deras butiker. Ett krav är att butiken har en ansökningsblankett som du måste fylla i på plats (medtag pass). Momsen får du sedan tillbaks innan du reser hem på flygplatsen. Ibland kan man lyckas pruta bort de sju procenten redan i butik. Fråga, det skadar inte!


Koh Phangan

D


Mest bokade hotellen


Karta hotell Ko Phangan

Visa hotell karta över ön Ko PhanganÖar nära Phangan


Bookmark and Share


© 2010 kophanganguiden.se | www.kophanganguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: