Utflykter

Ang Thong Marine Nationalpark

Ang Thong Marine Nationalpark är en naturupplevelse du bör vara med om när du besöker Samui och som du sent kommer glömma. Nationalparken består av totalt 42 stycken öar, ligger ca 25 km väster om Koh Samui och har en total yta av 102 kvadratkilometer. Endast 18 km2 av det är land. Största ön är Koh Phaluai. National parks kontoret ligger på den näst största ön Koh Wua Ta Lap där man kan bo i enkla bungalows samt ta sig runt på grann öarna för sightseeing. De högsta kalkstensbergen i nationalparken är upp till 400 meter höga.

Förr i tiden huserade den thailändska flottan här och hade öarna som flottbas. På den tiden var inte allmänheten välkommen men det förändrades då området blev Nationalpark och flottans båtar fick flytta. Ang Thong blev utnämnt till nationalpark 12 November 1980.
Några av de största öarna är Koh Phaluai, Koh Wua Chio, Koh Wua Talap, Koh Mae Ko, Koh Samsao, Phai Luak, Koh Kha, Koh Hindap, Koh Phi, Koh Wua Kantang, Koh Mae Yat, Koh Wua Te, Koh Naiphut, Koh Changsom, Koh Hanuman, Koh Thaiphlao, Koh Huaklong, och Koh Ban Islan

Berätta mer om nationalparken:
Hela den marina parken utstrålar en ursprunglig skönhet med sina 42 djungelklädda öar som bebos av en mängd olika djur, inklusive langurer och makaker (familjen markattartade apor som tillhör primater). Många av öarna har spektakulära klippformationer, hemliga grottor och dolda laguner som gör dem extra intressanta för dykare.

En av öarna Koh Mae, eller "mammas ö", innehåller en ovanlig saltvattensjö gömd inuti en kulle i landskapet. För att nå Emerald Lake, kallad efter färgen på vattnet, behöver du klättra uppför en sluttning och pressa dig genom en liten öppning där små steg har fasats in för att ta dig en titt, det är ingen lätt klättring men värt det för en storslagen vy över naturen.

Snorkling
Ang Thong är paradiset för alla som har dykning som intresse. Koh Wao och Hin Yippon i den norra delen av parken är utmärkta för dykning och snorkling. Det bästa sättet att utforska resten av parken är med havskajak. Blue Stars och Sea Canoe kör en mängd olika dagsutflykter och även resor med övernattning från Samui.

Heldagsutflykt till Koh Phangan & Angthong
Angthong National Park sägs vara inspirationen till Alex Gardner bok "The Beach"med Leonardo DiCapprio. Den bästa upplevelsen får du genom en utflykt över en dag. Du hinner inte besöka alla 42 öar men att se en del av de egendomligt formade kalkstenklipporna, grönskande sluttningar och det turkosa vattnet som vimlar av exotiska fiskar kommer att få din nyfikenhet stillad.

Pris: runt 2000 THB/person. Barn under 10 år eller kortare än 130cm. halva priset.

Utflykterna brukar bestå av:
- Engelsktalande guide
- Continental frukost
- Lunch & läsk
- Olycksfallsförsäkring
- Snorklings utrustning
- Flytväst
- Första hjälpen
- Liten handduk
- Engelsktalande lokal guide

Det ingår inte:
- Inträde till Angthong National Marine Park THB 200 per person.
- Personliga utgifter såsom drycker, dricks.

Angthong National Marine Park är stängd för turism under monsunregnen i november till december varje årDagsutflykt till Koh Nang Yuan & Koh Tao

Dagsutflykt till Koh Nang Yuan
Upphämtning från ditt hotell till Bo Phut brygga och en resa med "speedboat" i ca 90 minuter innan du anländer till Koh Nang Yuan. Väl framme möts du av en unik plats. Väder och vind har under lång tid format denna vackra plats som består av tre små öar med en smal sanddyn som förbinder öarna. Endast 10 meter från strandkanten njuter du av snorkling i kristall klart vatten där vackra korallreven sakta växer fram och skapar en fantastisk miljö under vattnet.

Berätta mer om nationalparken
Fortsätter du till Koh Tao (Turtle Island - sköldpaddsön på grund av dess form och att det fanns mycket sköldpaddor här tidigare) kan du avnjuta en härlig lunch på någon av alla restauranger. Efter din måltid kan du antingen snorkla, sola eller bara koppla av under kokospalmer. Du kommer tillbaka till Samui vid 17:00.

Koh Nang Yuan/Koh Tao upptäcktes på 80-talet av ryggsäcksresenärerna och de med dykning som intresse. Koh Tao är mest känt för dykningen och du hittar ett trettiotal dykföretag på ön. Många av dem är verksamma året runt. Många dykresorter välkomnar enbart gäster som har inbokad dykkurs eller tänker dyka under vistelsen. I vattnen runt öarna syns fortfarande en del sköldpaddor samt fiskar, revhaj och valhaj. Till skillnad från Koh Samui och Ko Pha Ngan är det relativt få turister här men de ökar i antal för varje år.

Pris
Heldagsutflykten kostar runt 1.900 Bath/vuxen och 1000 bath för barn under tio år.

I utflykterna brukar det ingå:
- Nationalparksavg. till Koh Nang Yuan
- Transport i air-con. van.
- Transfertill/från hotell.
- Engelsktalande guide
- Continental frukost
- Lunch & läsk
- Olycksfallsförsäkring
- Snorklings utrustning
- Flytväst
- Första hjälpen
- Liten handduk
- Engelsktalande lokal guide

Charter priser "Speedboat"

Cruisa runt natursköna Koh Phangan
Spendera en dag cruising runt denna fantastiska ö medan stannar vid fantastiska stränder längs vägen. I resan ingår snorkling och lunch. Fiske utrustning kan tillhandahållas på begäran.

Charterpris från: 12.000 THB (lågsäsong)

Besök Koh Tao och Koh Nang Yuan
Koh Tao är världsberömda för sin dyka destinationer men inte förbise det grunda revet snorkling som kan hittas där. Koh Tao är också min favorit plats för att se det marina livet. Koh Tao har några av de bästa fiske i Gulf of Thailand. Det är inte ovanligt att återta stora röda snappers.

Charterpris från: 16.000 THB (lågsäsong)

En heldag på Ang Thong National Marine Park
Ang Thong National Marine Park består av 42 enskilda öar, många med avskilda stränder. Det är den plats där filmen och boken "The Beach baserades på. I Marine Park har några av de mest spektakulära vyer i Thailand.

Charterpris från: 15.000 THB (lågsäsong)

Speedboat till Koh Ma för snorkling
Om du saknar tid eller medel att göra runt ön Koh Phangan resa skulle jag rekommendera den halv dag snorkling tur till Koh Ma. Detta snorkling läge är full av färggranna koraller och marint liv. Du kommer att vilja spendera timmar utforska havsbotten på denna plats.

Charterpris från: 6.000 THB (lågsäsong)

Dag och natt fisketurer (4 timmar lång resa)
Gulf of Thailand är hem för en mängd olika havsdjur bara väntar på att se din krok. Röda och vita snappers, grouper, svart spets Reef Sharks och Barracuda är för att nämna några. Håll vad du fånga eller catch and release. De flesta resorts och bungalows kommer att laga dagens fångst gratis eller för en minimal kostnad. Ring minst 24 timmar i avancerad så att vi kan koppla dig fisketid med tidvattnet.

Charterpris från: 7.000 THB (lågsäsong)

Big Game sportfiske (6 timmars resa)
Vi glömmer den tråkiga lilla fisken med detta fiske charter. Priset fisk är vad vi söker i Big Game fiske charter. Båten är fullt utrustad med trolling spön och beten som är unresistible till de större fiskarter. Endast två personer kan troll i en tid, men andra är välkomna att delta på resan. En öl går till den person som fångar den första en och annan öl till den som fångar den största en.

Charterpris från: 10.000 THB (lågsäsong)

Motorbåttransfer mellan Samui och Phangan
Missa inte din flyg-eller hjärttransplantation. Båten kan göra det till Koh Samui i 10 minuter under idealiska väderförhållanden. Vi gör även flygplats pick-ups för dem som landade i Samui bara lite sent.

Charterpris från: 6.000 THB (lågsäsong)

OBS: Alla turer avgår från Ban Tai KOMMUNALA PIR
SONGTHAW taxi från Haad Rin ELLER Thongsala till bryggan UNGEFÄR 50-100 baht
Priserna kan ändras. Alla resor som omfattas av väder och tidvatten. 7% moms ingår.


Mest bokade hotellen


Karta hotell Ko Phangan

Visa hotell karta över ön Ko PhanganÖar nära Phangan


Bookmark and Share


© 2010 kophanganguiden.se | www.kophanganguiden.se | skicka e-post | Tid i Thailand: